Blog

HONDA MOTORSİKLET ÇANTA PROJESİ 2023

Honda motorsiklet çanta projesi 2023bilindiği üzere ruhsata işlemek gerekli. Bu yazı dizimizde bizde sizlere çantaların nasıl ruhsata işlendiğini anlatacağız. Tüm ticari motorsikletler 2918 sayılı karayolu trafik kanununun 32. maddesi gereğince üzerinde bulunan çantalarını projelendirip, ruhsata işlemek zorundadır.

Bu hükümler çerçevesinde resmi olarak çantanızı ruhsata işletmediğiniz zamanda. Trafik denetlemesinde aracınız bağlanılıp ,ceza yazılır. Bu tür durumlarda hem maddi hem de manevi bir zararla işinizden geri kalabilirsiniz. Kuryelerin son zamanlarda yaşadığı en büyük sorun haline gelen çanta işleme projesi aslında sanıldığı gibi çok sancılı bir süreç değildir. Profesyonel bir proje firmasından destek alındığı taktirde herhangi bir sorun yaşamadan çantanızı ruhsata işletebilirsiniz. Öncelikle yapılması gerekenleri sırasıyla listelemeden araç projesi ile sepetin işlenmesinin iki yolu olduğunu hatırlatmak isteriz.

1- Münferit Proje – Standart bir araç projecinin gerekli dökümanlar yardımıyla motorunuzun projesini yapıp sizi en yakın TSE nin en yakın araç kontrol merkezine yönlendirmesiyle yapılan proje sistemidir. Ancak bu proje sistemiyle 2023 yılı itibariyle tüm sepet muayene ücretleri 5300 TL olmuştur. Bu fiyat bandında daha sonrasında proje ücreti TUVTURK ücreti ve noter yaprak değişimi ücreti ile kabatasaklak sizlere 8000 TL gibi bir ücrete gelecektir.

2- Seri Tadilat Proje- Standart bir projeden ziyade mühendisin bu tip bir motora aynı çantayı işleyebilmek için TSE den almış olduğu yetkidir. Böylece bu onay sayesinde aracı kendi muayene edip size proje onayı sunabilir. TSE de muayene olmadan direkt olarak TUVTURK e gidip muayene olabilirsiniz. Bu sayede ücret avantajı ve zaman avantajı yaşayacaksınız.

Ne yazık ki tüm marka model motorların onayı şuan mevcut değildir. Firmamızda bulunan motorsiklet modelleri resimde görüldüğü üzeredir. Böylelikle çoğu honda motora yetki verebilmekteyiz. Bizimle buradan iletişime geçebilirsiniz.

Yapılması gerekenleri sırasıyla yazmaktayım. Uzman mühendisimizden konuyla yardım alarak motorun projesi çizilir. Daha sonra proje evrağı çıktı olarak alınır. TUVTURK üzerinden tadilat muayenesi randevu ile bu evrak götürülür. Muayeneye girmeden önce çanta uzman mühendisin direktifleri doğrultusunda montaj edilir. TUVTURK üzerinden olumlu geçen muayene sonrasında verilen evrak ile en yakın notere gidilerek yeni ruhsat alınır. Proje onayı itibariyle 1 ay süreyle çantanızı ruhsatınıza işletmeniz gerekmektedir. Aksi halde trafikten proje cezası kestirmeniz gerekir.

Çanta projesi ruhsata işlenirken en çok sorulan sorulardan birisi kullanmış olduğum ticari çanta muayeneden geçer mi sorusudur. Bu duruma şöyle açıklık getirmek gereklidir. Motor sepet projelerinde projecinizin size vermiş olduğu. Yani fabrikanın orjinal olarak belirlediği. Uzunluk, yükseklik, genişlik ölçülerini geçemezsiniz. Çoğu sepetlerde sepet arkaya doğru takılmıştır. Daha çok ürün taşımak için boyutları büyüktür. Bu durumlar motorun görüş açısını ve taşıma durumunu riske ettiğinden dolayı. Kazaya sebebiyet verebilir. Detaylı bilgi için projecimize danışabilirsiniz.

En büyük sorulardan diğeri ise yolcu sayısının düşmesi sorusudur. Bu soru evet 1 kişiye düşecektir. Tüm seri tadilat çanta projelerinde taşıma yolcu sayısı 2den 1 e düşmesi söz konusudur. Arkanızda çanta mevcut iken yolcu taşımanız mümkün değildir. Bu gibi durumlar yine yukarıda anlatmış olduğum paragrafa göre risk teşkil etmektedir.

Çanta güvenliğinden bahsetmem gerekirse . Çantanız uygun normlara göre montaj edilmiş. Sabit ve sağlam olmalıdır. Alelade montaj edilen çantalar. Tuvturk kontrolünde olumsuz olarak değerlendirilecektir. Böylece muayeneden kalabilirsiniz.

Bu durumların hepsi sağlandığı taktirde TUVTURKten rahatça onay alabilirsiniz. En çok merak edilen diğer bir konu ise fiyatlandırma konusudur. 2023 temmuz ayına kadar seri tadilat ücretleri resimde yazan motorsikletler için yani :

HONDA JK05

HONDA JF75

HONDA JF80

HONDA JK03

HONDA JF26

HONDA KC11

HONDA JF81

HONDA JF56

Bu motoların tipleri ise cbf150, spacy, spacy alpha, pcx, aktiva s, dio şeklindedir. Sizde de bu motor gruplardan biri mevcutsa seri tadilat belgenizi alabilirsiniz. Bu motorların 2023 temmuz zammı gelmediği durumlarda ücretleri 2000 TL olarak firmamızda belirlenmiştir. Fakat temmuz zammından sonra bu rakamın 2500 2250 TL aralığında olması beklenmektedir. Sizde zam gelmeden seri tadilat belgenizi alıp çantanızı ruhsata işleyin. Trafikte sorunlar yaşamaktan kurtulmuş olursunuz. Kafanızda başka soru işareti mevcutsa. Araç proje mühendisimizden gerekli bilgileri ücretsiz alabilirsiniz.

Otomobil Ruhsatı Alabilen Araçlar 2023

Otomobil ruhsatı alabilen araçlar serimizden hepinize merhabalar. Bu serimizde sizlere bu otomobillerin nasıl araç projelendirme ile otomobil ruhsatı alabildiğinden bahsedeceğim. Öncelikle bir otomobilin sınıf değişikliği yapabilmesi için yetkili proje ofisleri tarafından araç projelendirme hizmeti almış olması gerekmektedir. Seri tadilat belgesi ile aynı sınıfta bulunan araç mühendislik ofisi tarafından gerekli testleri yapılarak TSE sistemi üzerinden seri tadilat uygunluk belgesi almış olması gerekmektedir. Böylece bu sınıftaki araçlara proje hizmeti verebilir.

Mevcut seri tadilat onayında otomobil ruhsatı alabilen araçları listeleyelim :

-Fiat Fiorino

-Mercedes Vito

-Wolksvagen caravelle

-Mercedes viano

-Opel Corsa

-Fiat Combi

Bu sınıf haricinde bulunan araçlar ne yazık ki şuan için otomobil ruhsatı alamamaktadırlar. Seri tadilat uygunluğu olan bu araçlar için firmamız proje verebilmektedir. Yetkili mühendislik hizmeti alındığı zaman bu araçlar TSE kurumuna gitmeden bizden proje temin edebilmekteler. Proje temini edildikten sonra yapmanız gereken adımları sıralamak gerekirse :

Otomobil Ruhsatı Araç Proje Adımları

1- Almış olunan proje evrağı ile TUVTURK üzerinden tadilat muayenesine başvuru yapılır. Elimizde bulunan karekodlu evrağı karakod üzerinden kontrol edebiliriz.

2-Randevu gününde projemizi yanımızda a4 çıktısı ile götürmeliyiz. Araç muayenesi esnasından aracın arka koltukları projede bulunan sayı ile örtüşmekte ve aracın yaşam alanı bölümünde cam olması gerekmektedir. Aksi halde tuvturk muayenesinde aracınız kalabilir. Projede bulunan koltuk sayısı ile koltuklarınız uyuşması bunun yanı sıra başlıklar ve emniyet kemeri tertibatınızda tam olarak bulunuyor olması gerekmektedir.

3-Araç sınıf değişikliği nedeni ile tekrar egzoz muayenesine girecektir.

4-Tüm muayeneden sorunsuz geçen araçlar TUVTURK üzerinden almış olduğu muayene kağıdı ile beraber en yakın noterden tescil işlemini gerçekleştirebilir. Bu adımlar ile aracınız otomobil ruhsatına kavuşabilir.

Otomobil Ruhsatlı Araç Avantajları Nelerdir ?

İki yılda bir muayene avantajı

Otobanda hız sınırı artışı

Araç satışında fiyat artışı

Sigorta poliçesinde indirim

Araç koltuk sayısı artışı

Bu avantajlar sayesinde aracınızı otomobil ruhsatlı yapmak size büyük katkı sağlayacaktır.

okul taşıtı proje

Okul Taşıtı Projesi

1. Okul Taşıtı Projesi

Okul taşıtı projeleri bilindiği üzere gerekli yönetmelikler kapsamında minibüs kategorisi bulunan araçların gerekli donanımları sağlayıp, projelendirimesi ile öğrenci taşıma maksatlı araca tadil edilmesidir. Öncelikle aracınızın okul taşıtına dönüşebilmesi için güncel son yönetmelikler hakkında yetkili AİTM mühendisi tarafından bilgi alınması gereklidir. Bu yönetmelikler hakkında bilgi alındıktan sonra okul taşıtı için gerekli donanımlar doğru bir şekilde araca montaj edilmelidir. Yetkili mühendis tarafından projeniz çizilip TSE tarafından onaylanabilmektedir. Okul taşıtı projelerinde olduğu gibi diğer projelerin yönetmeliklerine buradan ulaşabilirsiniz.

2. Okul Taşıtı Projesi Yönetmelikleri

  • Okul taşıtı araçları için 2021 yılında yayınlanan yeni yönetmeliğe göre 12 yaşından büyük araçlar okul taşıtı olamaz. Taşıtların yaşı aracın fabrikada imal edildiği yıldan sonraki gelen takvim yılı olarak hesaplanır.
  • Okul taşıtı yazısı aracın üzerinde uygun boyutlarda ve renkte olmalıdır.

okul taşıtı yazısı

Minibüs türünde olan araçlarda yükseklik 832 mm genişlik 1040 mm olmalıdır. Otobüslerde yükseklik 1000mm genişlik 1250 mm olmalıdır.

  • Okul taşıtında bulunan camlar öğrencilerin ulaşabilmesi ihtimaline karşı sabit olmalıdır.
  • Araç içerisinde aracın koltuk sayısı(ruhsatta yazan) görülebilecek şekilde asılmalıdır.
  • Öğrenciler inerken ve binerken DUR levhası 30 cm boyutunda aracın arkasında kırmızı renkte yanıp sönmelidir.
  • Araç üzerindeki kapı otomatik ve şoför tarafından kontrol edilebilir olmalıdır. Ayrıca sensör yardımıyla ve ikaz sesiyle sıkışma ihtimaline karşı koymalıdır.
  • Okul taşıtının üzerinde araç takip sistemi bulunmalıdır. Kayıtlar otuz gün boyunca muhafa edilmeldir.
  • Serviste bulunan emniyet kemerleri üç noktalı emniyet kemeri olmak zorundadır.
  • Araçta bulunan her koltuk oturmaya karşı sensörlü olmalıdır.
  • Okul taşıtında camlara film çekmek yasaktadır. Aracın içerisi ve dışarısı görülebilir şekilde olmalıdır.
  • Acil çıkışlar ışıklar ile gösterilmelidir.
  • Geri vitese araç geçtiği taktirde çalışacak sesli ikaz sistemi bulunmalıdır.
  • Okul taşıtında bulunan her bir öğrenci ortalama yükü ile beraber 50 kg olmalıdır. Aksi halde Azami yüklü ağırlık aşılr.

3. Okul Taşıtı İptal Projesi

Okul taşıtına dönüşen araçlar kullanıma hizmet etmediği takdirde tekrar minibüs veya otobüs kategorisi araçlara geri dönüşebilir. Bu araçlar kategori değiştirebilmesi için okul taşıtı iptali projesi yaptırması gereklidir. Okul taşıtı iptali projesi yapılabilmesi için AİTM mühendisi tarafından projeniz hazırlanması gereklidir. Aksi halde trafikte bu araçlarla yolcu taşınamaz ve araçlar TUVTURK muayenesinden geçemezler. Okul taşıtınde bulunan donanımlar sökülmesi gerekli. Aksi halde projeniz yönetmeliklere uygun olamaz. Okul taşıtı donanımları söküldüğü zaman sökülen ağırlık proje mühendisi tarafından ruhsattan düşülerek ve araç kantarda tartılarak projede belirtilir.

Okul taşıtı söküm projelerinde dikkat edimesi gereken diğer bir husus minibüs kategorisi araçlarda yaşanan koltuk sorunudur. Koltuk sayıları okul servis araçlarına hizmet edildiğinden dolayı normal servislere göre fazladır. Yolculuk eden öğrenci 50 kg ağırlığı olduğundan dolayı bu hesap yapılması zorunludur. Okul taşıtı olmayan servis araçlarında bir yetişkin ortalama 71 kg olduğundan dolayı aracın azami yüklü ağırlığı yani ” İstiab Haddi” projesi yapılması gerekir.

4. Azami Yüklü Ağırlık Projesi

Azami yüklü ağırlık okul taşıtı projelerinde hesaplanması gereklidir. Araçta bulunan koltuk sayısı 71 kg ile çarpılır. Yetişkin birey için 71 kg ağırlığı baz alınır. Bu ağırlık aracın net ağırlığına eklenir. Eklenen net ağırlık aracın azami yüklü ağırlığından fazla olmaması gereklidir. Aksi halde araçtan koltuk sökülmesi gereklidir. Azami yüklü ağırlık hesabı tutmayan araçlar okul taşıtından dönüşüp projesi yapamazlar. Araçtan sökülecek olan okul taşıtı tertibatları ise aracın net ağırlığından düşülür. Bu ağırlık ortalama 20 kilogramdır.

azami yüklü ağırlık

5. Okul Taşıtı Diğer Mevzuatlar

Bu anlatılan yazımız haricinde okul taşıtında rehber bulundurulması gerekmektedir. Son çıkan yönetmelik ile 22 ile 61 yaş aralığında bir rehber olması gerekmektedir. Okul taşıtını şoförü içinde belirli kriterler mevcuttur. 26 yaş ile 66 yaşında arası bireyler okul taşıtı şoförü olabilir. Okul taşıtı şoföründe D tipi sürücü belgesi bulunması gereklidir. Sürücünün adli bir şuç kaydı olmaması gereklidir. Aile hekiminden servis sürücüsü olabilir raporu almalıdır. Yetkili kuruluş tarafından psikoteknik belgesi  bulunmalıdır. Yurt içi servis taşımacılığı için gerekli kuruluşlardan yetki belgesi alması zorunludur. Bu belgelerin bulunmadığı takdirde araç sürücüsü okul taşıtını kullanma iznine sahip olamaz.

Okul taşıtı projesi hakkında daha fazla bilgi almak için yetkili mühendisimizi arayarak bilgi alabilirsiniz. Yönetmeliklere uygun olmayan projeler TSE tarafından onaylanmaz ve sizler için zaman ve maddi kayıplara neden olur.

lpg sçküm proje

Lpg Söküm Projesi

1.Lpg Söküm Projesi

Lpg söküm projesi yine bir AİTM mühendisleri proje kapsamında olan proje konusudur. Aracınızda bulunan Lpg sisteminin sökülebilmesi için bu projeyi aracınıza yaptırmanız gereklidir. AİTM mühendisi tarafından aracın Lpg söküm faturası sizden isteniz proje dosyanız hızlı ve sorunsuz şekilde hazırlanır. Hazırlanan dosya TSE de incelenmek üzere tarafınıza teslim edilir.

2. Lpg Söküm Projesi Nasıl Yapılır ?

Lpg montaj yapabilen firmalar tarafından aracınıza takılmış olan lpg sistemine artık ihtiyacınız kalmamasından veya özel sebeplerden dolayı aracınızdan kaldırmak istediğiniz zaman projeye ihtyaç duyulur. TSE’de kontrol edilmiş ve onay almış projenizi TUVTURK üzerinden tadilat muayenesi randevusu alıp aracı kontrol ettirilmelidir. Bu kontrol esnasında projeniz yanınızda bulunmalıdır. Muayeneden sorunsuz geçen aracınızı evraklarınız ile beraber size en yakın noter tarafından alınarak sizlere lpg sistemi sökülmüş olarak yeni ruhsatınızı beyan eder. Aracınızın muayenesi sıfırdan başlamış olur. Tadilat muayenesi genel muayene yerine geçmektedir.

Lpg sistemi sökülmüş ancak projesi yapılmamış olan araçlar TUVTURK muayenesinden geçemez. Trafik denetlemeleri esnasında karayolu trafik kurallarına uyum sağlamamaktadır. Lpg sisteminizin aracınızda bulunduğunu kontrol etmek için ruhsatınızında aracın yakıt cinsi bölümünde Lpg  ibaresi kontrol edilmelidir. Aracınızda Lpg sistemi sökülmüş ise uzman mühendis kadromuzla iletişime geçip hızlı bir şekilde projenizi yaptırabilirsiniz.

3. Lpg Sisteminin Sökülmesi

Sökülen lpg sistemi başka bir araçta kullanılamaz. Lpg sistemi sökülmüş olan araçta lpg sisteminin tüm ekipmanları yetkili kişiler tarafından sökülmelidir. Sökülmüş olan araç tekrar aracına proje yaptırarak başka bir lpg sistemi taktırabilir. Araştan 65 kg yükünde bir ağırlık düşümü meydana gelir. Proje mühendisi tarafından düşülen kg hesabı yapılır. Bu proje kapsamında veya diğer araç projeleri hakkında bizimle iletişime geçebilirsiniz.

araç proje fiyatları

Araç Proje Ücretleri 2022 Yılında Ne Kadar ?

Araç Proje Ücretleri 2022 Yılında Ne Kadar ?

Araç proje ücretleri TSE 2022 yılı itibari ile zam gelmiş bulunmaktadır. Tadilat ve montaj kapsamında 570 TL olarak güncellenmiştir. Bu güncelleme 2022 yılı ocak ayından itibaren geçerli olmuştur. Diğer zamlı ücret tarifeleri ise aşağıda belirtilmiştir ;

TSE 2022 ÜCRET TARİFESİ
Tadilat-Montaj-KUB 570 TL
53C 575 TL
Damper Raporu 500 TL
Engelli Montajı (2Nüsha) 776 TL
Araç İncelemesi (2.İnceleme) 165 TL
Ambulans 1690 TL

Bilindiği üzere araç projeleri tadilat ve montaj olarak iki ana gruba ayrılmaktadır. Tadilat kapsamında bulunan projeler TÜVTÜRK te tekrar muayene olmaktadır. TÜVTÜRK muayene fiyat listesi ekte sunulduğu gibidir.

2022 Yılı TÜVTÜRK ÜCRETLERİ NE KADAR ?

2020 Yılı Fiyat Listesi

Traktör , motosiklet ve motorlu bisiklet 258,42 TL

Otomobil, minibüs, kamyonet, özel amaçlı taşıt, arazi taşıtı, römork ve yarı römork 507,40 TL

Otobüs, kamyon, çekici ve tanker 685,58 TL olmuştur.

Bununla beraber araç egzoz pulu 110 TL olarak güncellenmiştir.

2020 YILI NOTER ARAÇ ALIM SATIM ÜCRETLERİ NE KADAR ?

Bilindiği üzere noter ve harçlara da 2022 yılında zam gelmiştir. Böylece tadilat kapsamında bulunan araçlar için yeni ruhsatını noter üzerinden almaktadır. Noter üzerinden alınan ruhsat 2022 yılı itibari ile aşağıda bulunan görseldeki fiyatlar olmuştur.

Araç Proje Ücretleri 2022
Araç Proje Ücretleri 2022

2022 yılında araç proje fiyatları güncellenmiştir. Bizimle iletişime geçerek yapılacak projenin niteliğine bağlı uzman arkadaşlarımızdan fiyatları öğrenebilirsiniz. Bizimle iletişime geçmek için tıklayınız.

Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır

Mobil Ofis Araç Projesi

Mobil Ofis Araç Projesi için İstanbul ilinde araç proje firması ile iletişime geçebilirsiniz. Bir telefon kadar uzaktayız. 5 yaşını doldurmamış araçlar bilindiği üzere karavan yapılırken ÖTV vergisine tabii olmaktadır. Bu yeni araçlar bu nedenle mobil ofis projesi olmaktadır. Bu araçlarda mobil ofis olabilmesi için öncelikle ofis özelliklerini taşıyacak masa dolap oturma alanı isteğe göre wc duş imkanları olmaktadır. Bu araçları karavanlardan ayıran en büyük özellik yemek pişirme imkanları ile yatak kısmıdır. Bu araçlar barınma amacıyla projelendirmez seyahat ve bulunma amacı ile projelendirilmektedir.

Bu tarz araçlar 5 yaşını doldurduktan sonra ufak dokunuşlar ile tekrar karavan projesi yaptırarak hızlı bir biçimde karavana dönebilmektedirler.

Yetkili mühendislerimiz sayesinde çizilen mobil ofis projeniz ile mobil ofis araç ruhsatına kavuşabilirsiniz.

Aracınız ilk olarak TSE kontrol merkezine ve daha sonra TÜVTÜRK muayenesine girerek yapılan projeniz onaylanmış olur.

Tüm sorularınız için bizlere ücretsiz ulaşabilirsiniz.

Mobil Ofis Araç Projesi yapılan araçlar genellikle 5 yaşını doldurmamış araçlar için yapılmaktadır. Ülkemizde bulunan vergilendirme sistemi nedeniyle bu tür araçlar mobil ofis kullanımına geçmektedir. Bu araçlarda yapılan tadilatı karavandan ayıran en büyük özellik ise yatma bölümüdür. Mobil ofis araçlar tam zamanlı yaşam için uygun değildir.

Mobil ofis araçlar tasarım olarak karavanlardan farklıdır. Öne çıkan en büyük özellikleri ise çalışma alanı ve depolama imkanları iyileştirilmiştir. Bu alanlar aracın içerisinde daha fazla yer kaplamaktadır.

mobil ofis araç projesi

Engelli Araç Projesi

Engelli Araç Projesi

Engelli Araç Projesi bilindiği üzere engellilere uygun araçlardır. ÖTV indiriminden faydalanılarak bu araçlar satın alınıyor. Fakat bu araçlar 5 yılı dolmadan satılması durumunda ÖTV tekrar çıkabilir. Engelli aracınızı normal araca çevirmek için bizden proje alabilirsiniz. 5 yaşını doldurmuş araçların ruhsatlarını yeniliyoruz. Böylece ÖTV olmadan yeni ruhsatınız ile aracınızı kullanmaya devam edebilir veya satabilirsiniz.

Engelli Araç Projesini varsa engelli tertibatını araçtan söktürdükten sonra araç proje mühendisiniz ile görüşüp araca proje çizimde bulunmalısınız. Bu bağlamda araç projenizin çizimi daha hızlı olacaktır. Araç proje mühendisinizin yapmış olduğu montaj projesi hazır olduğunda size bu projeyi verecektir. Almış olduğunuz proje ile Türk Standartları Enstitüsü araç kontrol merkezine gitmelisiniz. Bura da aracınızın başvuru numarası ile aracı kontrol edeceklerdir. Evraklarınız ve dosyanız tam ve eksiksiz ise Engelli Araç Projesi sorunsuz onaylanacaktır.

Engelli Araç Projesi için TÜVTÜRK’e gitmeme gerek var mı ?

Hayır. AiTM yönetmeliğine göre engelli tertibatının araçtan sökülmesi montaj projesi olarak geçtiği için gitmenize gerek kalmaz. Aracınız direkt olarak almış olduğunuz evrak ile notere gitmeniz gereklidir. Noter ücretini yatırdıktan sonra aracınızın ruhsatından bu ibarenin kalktığını göreceksiniz.  Diğer araç projelerimizi buradan inceleyebilirsiniz.

engelli projesi

Sonuç olarak baktığımızda bu tür araçlarınızın süresi dolduktan sonra uzman bir projecinizden proje talep ederek hususi kullanıma çevirebilirsiniz. İlave bir vergi ödememek için yazımızın başında yazılan süreyi doldurmanız gereklidir. Bu araçların satışında veya kullanımında sorun yaşamak istemiyorsanız bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır

Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır ? Ne Yapılır ?

Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır ? Ne Yapılır ?

 
Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır ? Ne Yapılır ? şimdiye kadar kamyonet olarak kullandığım 5+1 yolcu taşıma kapasiteli hususi kamyonet aracımın 3+1 yolcu taşıma kapasiteli Motokaravan olarak tescilini yapan biri için yazılmıştır. Tescil ve projelendirilmesi kapsamında güncel bilgileri birkaç ana başlık altında sizlerle paylaşmak istedim. Yazı biraz uzun ama merak edenler için dönüşüm süreci bu şekilde işliyor.
 

1-PROJE;

Proje bu işin en önemli faktörü bu konuda çok fazla bilgi kirliliği var. En önemlisi ise ön yolcu koltuğunun mutlak surette ikili olması yönündeydi.
Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır ? Ne Yapılır ? sorusuna diğer üçüncü firma www.aracprojeleri.com ile yaptığım görüşmede ön yolcu koltuğunun tekli olabileceğini ve arka yolcu taşıma koltuklarının emniyet kemerli minibüs koltuğu olması gerektiğini söyledi. Yaşam alanının koltuklardan sonra başlaması gerektiğinin bilgisi verildi. Ben çelişkiye düştüğüm için Fırat beye tekli ön yolcu koltuğu TSE’den geçmezse nasıl olacak dediğimde Berat bey; “geçer sorun olmaz projeyi ona göre çiziyoruz ama geçmezse ön koltuğu ikili yapıp ikinci kontrole gidersiniz bunun için TSE 130 TL ek ücret alır onu da biz karşılarız” dedi. (para değil verdiği güven önemliydi benim için)
Berat beyin verdiği bu güven ile proje işini arkada emniyet kemerli 2’li minibüs koltuğu ve ön tekli koltukla toplam 3+1 yolcu taşıma kapasiteli olarak proje çizilmesi yönünde anlaştık. Aracın buna göre düzenlemesini yapıp çektiğim videoyu berat beye gönderdim. Berat bey kontrolünden sonra TSE’den randevumu aldı. Proje ücreti 540 TL iş bitmeden para almıyor TSE kontrolü ve evrakların onaylanmasını müteakip ücreti kabul ediyor.

 

2-TSE;

TSE’ye randevu alındıktan 7 iş günü içinde gitmek gerekli. Araç ruhsatını götürmeniz yeterli proje numarasını verdiğinizde sistem üzerinden projenizi görüyorlar. Proje ile aracın mimarisinin uyup uymadığına bakıldı. Koltukların sabitleme yerlerine bakıldı. Ocak tüpünün altında havalandırma deliğinin olup olmadığına bakıldı. Tavandaki güneş panellerine bakıldı. Dışarıdan elektrik alma tesisatının olup olmadığını sordular. Dışarıdan elektrik almıyorum paneller yetiyor dedim. Yaşam akülerinin sabitlenmiş olmasına bakıldı. Üst dolaplar, yatak, banyo vb. yerlere hiç bakılmadı. TSE’den tek seferde geçti. TSE ücreti 460 TL 2021 yılı

 

3-TÜVTÜRK;

TSE’den sonra Tüvtürk’e bir ay içinde gitmelisiniz. Projecinizin pdf olarak gönderdiği iki sayfa proje evrağının renkli çıktısını alıp ruhsatınızla gitmeniz gerekli. Egzost muayenesi olsa bile yeniden yapılıyor ücreti 90 TLdir.
Tadilat muayenesinde Karavan ile ilgili bölüme göz ucuyla bakılp. 5+1 den 3+1’e çevrildiği için koltuk sayısı ve emniyet kemeri kontrolü yapıldı. Sonrası sıradan her araca yapılan muayene. Ücreti 372 TL ama ben temmuz ayında olan muayeneye girmemiştim. Karavana dönüşeceği için 76 TL de gecikme bedeli ödedim.
 

4-NOTER;

Notere giderken ruhsat, proje ve Tüvtürk’ ün vereceği Araç tespit raporu ile gidilmeli sonrasında imza atmadan önce belgeyi mutlaka kontrol ediniz. Araçta yapılan tüm değişiklikler o belgede yazmalı. Örneğin, eski sınıf N1, yeni sınıf M1, eski ağırlık yeni ağırlık, eski cins yeni cins, eski koltuk sayısı yeni koltuk sayısı gibi bilgiler kontrol edilmeli yanlış varsa imzalanmamalıdır. Çünkü düzeltme için ekstra masraf çıkıyor. İmzadan önce fark ederseniz masraf notere ait oluyor.  İmzadan sonra fark ederseniz masraf size ait. İmza işlemi sonrası 233 TL ücret ödeyip yeni ruhsatınızı alıyorsunuz.  sorularınız için bize ulaşabilirsiniz.
 

5-TRAFİK SİGORTASI;

Trafik sigortası poliçeniz Karavan dönüşümü olmadan önce hangi firmaya ait ise dönüşüm sonrası zeyil işlemini yine aynı firma yapıyor. Örneğin aracınız kamyonet en ucuz fiyatı çilek sigorta verdi ve yaptırdınız kamyonet sigortası 1000 TL tutmuştu. Bir süre Karavan dönüşümü yapıldı işte zeyl işini tekrar  sigortacınızdan yaptırmanız lazım bu defa Karavan sigortasını 5000 TL çıkarabilir üzerine 4000 TL ödemek zorunda kalırsınız.
Karavan trafik sigortasını en ucuz yapan firmaya şuanda Ankara sigortadır. Kamyonet sigortasını örneğin 1500 TL ye yaptırıp Karavan dönüşüm sonrası zeyl yaptırdığınızda fiyat 1800 TL gibi çıkıyor 300 TL fark öder Karavan sigortasını yaptırmış olursunuz. Karavan ruhsatı alacağınız yıl kamyonet sigortanızı Ankara sigortadan yaptırınız. Zeyl sonrası eksik kalanı öder, fazla olanı iade alırsınız.
Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır , Karavan Ruhsatı Nasıl Alınır
Karayolu Uygunluk Belgesi

Karayolu Uygunluk Belgesi Nedir?

Karayolu uygunluk belgesi, satışı kamu kurum veya kuruluşlarınca gerçekleştirilen ithal taşıtların tescili için gerekli belgedir. Emniyet Gene Müdürlüğü, Maliye Bakanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri, Milli Emlak Genel Müdürlüğü vb kuruluşlar tarafından satılan araçları ilgilendirir. Bu tür taşıtların ülkemizdeki karayollarına uygunluğunun tescili için yetkili kuruluş (TSE) Türk Standartları Enstitüsü’dür.

Karayolu uygunluk belgesi alınabilmesi için TSE Araç Proje Müdürlüğü’ne başvuru yapılması gereklidir. Bu başvuru TSE tarafından yetkilendirilmiş teknik sorumlu mühendislik firmalarınca gerçekleştirilmelidir. Araç projeleri firması olarak TSE tarafından verilen tüm yetkilere sahibiz. Uygunluk belgesi başvurularınızı hazırlıyor ve sürecin takibini yaparak tüm işlemlerinizi gerçekleştiriyoruz.

Karayolu Uygunluk Belgesi Nasıl Alınır?

Karayolu uygunluk belgesi alabilmek için öncelikle teknik sorumlu olan, yetki sahibi bir firmaya başvurmalısınız. Konu ile ilgili olarak bizimle sabit hattımız veya WhatsApp üzerinden iletişime geçebilirsiniz. Tüm gerekli evraklar toplanıp incelendikten sonra başvurunuz tarafımızca internet üzerinden gerçekleştirilecektir.  Bu başvuru yalnızca MATROY yetki belgesine sahip makine mühendisleri tarafından yapılabilir.

Başvuru sonrasında araç fiziki inceleme için TSE araç kontrol merkezine gider. Yapılan incelemelerin ardından verilecek onay belgesi çalıştığınız mühendislik firmasının sayfası üzerinden görüntülenir. Firmamız onay alan araç sahiplerine karayolu uygunluk belgesini anında iletir. E-imzalı belgeniz kargo, telefon, e-posta veya dilediğiniz diğer dijital yöntemler ile tarafınıza gönderilir.

Karayolu Uygunluk Belgesi Nereden Alınır?

Uygunluk belgesi; “AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi” veya “İthal Araç Uygunluk Belgesi” isimleriyle de bilinir. Karayolu uygunluk belgesi için başvurular TSE 360 sistemi üzerinden gerçekleştirilir. Türk Standartları Enstitüsü’ne yapılacak başvurularda mühendislik firmaları yetki sahibidir. Başvurunun sonucu (7 Mart 2016 tarihinden sonrası için geçerlidir) uygunluk belgesi sorgulama ekranı üzerinden görüntülenir. 

Karayolu Uygunluk Belgesi Alırken Nelere Dikkat Edilir?

Yurtdışından getirilen araçların ülkemiz karayollarına uygunluğunun tespiti için trafik yönetmeliğindeki belirli şartları yerine getirmelidir. Öncelikle aracın tüm aksamlarının çalışır durumda olması gereklidir. Karayolu uygunluk belgesi yalnızca trafiğe çıkabilecek durumda olan veya onarılabilecek araçlara verilebilir. Başvuru sırasında şahadetname, fatura, aracın iç ve dış resimleri,  şase ve tip etiketinin fotoğraflarına ihtiyaç duyulur.

Aracınızın uygunluğu size öncesinde bildirilen TSE araç merkezinde incelenir. Onay aldığı takdirde belgeniz kısa sürede hazır hale gelecektir. Çalıştığınız firma belgenin doğruluğunu veya geçerliliğini kontrol etmelidir. Bu süre zarfında geçici plaka çıkartmanız ve trafik sigortası yaptırmış olmanız önemlidir. Tüm işlemlerin ardından araç muayenesi için TÜVTÜRK üzerinden randevu alabilirsiniz.

Eğer belgeye sahip değilseniz TÜV tarafından yapılacak işlemler gerçekleştirilmez. Ayrıca şahadetname, trafik sigortası, ÖTV makbuzu, fatura ve gümrük belgeleri de gereklidir. Tüm işlemlerin ardından TÜVTÜRK’ten alacağınız rapor ile ruhsat ve tescil işlemlerinizi bitirebilirsiniz. Bu süreci daha rahat ve hızlı tamamlamanız için firmamızdan hizmet alabilirsiniz.

2022 Yılı Fiyatı Nedir?

Yurtdışından gelen araçlar ile tasişten alınan araçların karayolu uygunluk belgesi evrakları küçük farklılıklar gösterir. Fakat izlenecek yöntem ve işleyiş aynı şekildedir. 2022 yılı itibariyle TSE, araç inceleme işlemi için 570 TL ücret talep etmektedir. Karayolu uygunluk belgesiyle ilgili merak ettiğiniz diğer tüm sorular için bizimle iletişime geçebilir, detaylı bilgi alabilirsiniz.

Kamyonetten Otomobile Dönüşüm

Kamyonetten Otomobile Dönüşüm

 

 

1. Kamyonetten Otomobile Dönüşüm

Kamyonetten Otomobile Dönüşüm projesinde ruhsatta kamyonet çıkışlı olan araçlar her sene muayeneden geçmek zorundadır. Bu nedenle araçların hususiye çevirebilmesi için arka kabinde bulunan koltuk ve camların ruhsata işlenmesi gerekir . Open Corsa araçları seri tadilat ile hususi araçlara çevirebilmekteyiz.  Sizde bu hizmetten faydalanmak için bizleri arayın. Tse onayı alarak yetkili aitm mühendisimi tarafından araçlarınız hususiye dönüşebilir.

Araçlarınız seri tadilat kapsamında projelendirilir. Kamyonet olarak ruhsatta geçen araçlarınızdaki koltuk ve camlar ruhsatınıza işlenerek M1 kategorisi araca dönüşebilir. Bu proje diğer araç projelerinden farklı bir yol izlenerek aracınız seri tadilat firması tarafından incelenir. TSE‘den onay almasına gerek kalmadan direkt işlemlerini TUVTURK muayenesine giderek yapabilir.

2. Kamyonette Koltuk Ekleme

Kamyonet ruhsatlı aracınıza ilave koltuk eklemek M1 otomobil ruhsatı almanız için yeterli olmayacaktır. Seri tadilat kapsamında eminet kemerlerinin koltuk iç yerlerşimi ve mukavemetinin kontrol eden tadilatçı firma tarafından iyi denetlenmesi gerekmektedir. Aksi halde aracınız TUVTURK muayenesinden geçemeyecektir.  Diğer yazılarımıza göz atarak size en uygun proje kapsam ve konusu hakkında bilgi alabilirsiniz.